Egészségügyi és szociális képzések

Képzés típusa:

Köszöntjük az Egészségügyi és Szociális képzések kategória oldalunkon!

Kérjük, válasszon aktuális képzési kínálatunkból és tájékozódjon a képzés részleteiről.

Szerezzen versenyképes szakmai tudást az egészségügy és szociális ellátás területén!

2007 Kapos Kft.
Levelezési cím: 1034 Budapest, Bécsi út 171. 2. emelet 4

Minden hétfőn és szerdán 9:00 – 14:00 – ig.
A személyes ügyfélszolgálat a választott képzés szervezőjével előre egyeztetett időpontban lehetséges.

E-mail: tanfolyam@2007kapos.hu

Cégünk több mint egy évtizede az ország egyik legjelentősebb felnőttoktatással foglalkozó cégeként képzések szervezésével, lebonyolításával foglalkozik egyéni érdeklődők, intézmények, kistérségek részére egyaránt. Célunk, hogy a továbbtanulni vágyók részére folyamatosan bővülő képzéskínálat mellett és szakképzett oktatóink közreműködésével, kedvező áron, igazi szaktudást adjunk.


 

Hírünk az egészségügy jövőjéről

Egészségügyben az elkölthető források egyre szűkösödnek, nem csak Magyarországon, de világviszonylatban is.
Az egészségügyi költségek a gazdaság növekedését jóval meghaladják.
A Világbank adatai szerint, az Európai Uniós tagállamok egészségügyre fordított költései 2000-ben átlagosan a GDP 8 százalékát tették ki, ami az előrejelzések szerint várhatóan 2030-ig 14 százalékra, majd pedig még tovább fog növekedni.
Jelenleg az európai szervezetek azon dolgoznak, hogy az egészségügy forráshiányát megoldják, illetve a költségek növekedését féken tartsák.
A jelenlegi elvek alapján működtetett egészségügy életképtelen. Ezért egyre fontosabb, hogy olyan modellt találjanak, ami hosszú távon is működőképessé teszi az egészségügyet.

Legfőbb probléma, a népesség elöregedése és az ennek következtében a krónikus betegségek elterjedése, illetve ezeknek a hosszan tartó orvosi kezelései. További nehézségeket támaszt az hogy az orvosi technológiák egyre drágábbak, a technológiák egyre költségesebbek.

Az egészségpolitika előtt már régóta ismertek az unió előtt álló problémák. Sok ország már kísérletet is tett ezeknek a problémáknak a leküzdésére, az orvosi illetve egészségügyi szakemberek bevonásával, de a mai napig az erőfeszítések ellenére nem jártak sikerrel.

Az európai egészségügy jövőbeni irányai a következőek:

Az egészségügyi kiadások tovább nőnek.
Minél egészségesebb egy ország népessége, annál erősebb a gazdasága is. Az így elért nagyobb költségvetési bevételek, finanszírozni tudják az egészségügy növekvő kiadásait is.

Elkerülhetetlen a szolgáltatások gazdasági észszerűsítése.
Ha egy magas költségű vizsgálatért messzebb is kell utazni, az a költség megtérülhet az által, hogy nem kell minden megyeszékhelyen költséges vizsgáló központokat létrehozni.

A háziorvosok szerepének felértékelődése.
Azáltal, hogy csak az elkerülhetetlen egészségügyi vizsgálatokat írják elő. Ehhez szükséges a háziorvosok szakképzettségének és a szakmai megbecsülésük emelése.

Megelőző magatartási formák fontossá válása.
A szívbetegségek legalább nyolcvan százaléka megelőzhető lenne, az egészségesebb életmóddal. Ez a népegészségügy egyik legfontosabb feladata.

Az európai egészségügyi adatok összegyűjtése és átláthatóságának a javítása.
A kormányoknak csak homályos elképzeléseik vannak az egészségügyi beruházásaiknak az értékével kapcsolatban. Az elemzések hiánya arra vezethető vissza, hogy kórházak adatbázisai hatalmasra duzzadtak, így átláthatatlanok. Tovább gátolják az adatok hozzáférhetőségét bizonyos adatvédelmi korlátozások is.

Az embereknek felelősségtudatosabban kell élniük, az egészségre, mint értékre kell tekinteniük.
Nagyobb felelősséget kell, hogy vállaljanak egészségükért. Egészségtudatosabb táplálkozás, sport, elsősorban a kardió edzések heti 3-szor félórás időtartamban. Az egészségügyi weboldalak valamint a közösségi oldalak ma már nagyban segítik az egészséges életmód irányába való elmozdulást.

A kormányoknak sokat kell tenniük a bürokratizmus ellen és olyan szabályozást kell létrehoznia, ami az egészségügyi szakemberek munkáját pontosan leírja és megszünteti az orvosi kutatások mesterséges költségnövekedését.
Ma minden tizedik munkavállaló az egészségügyben dolgozik. Mivel az egészségügyi szolgáltatások iránt egyre nő az igény, így orvoshiány alakul ki. Orvoshiány az orvosok elvándorlásából is kialakulhat. Ezeknek a pótlása plusz terheket ró a társadalomra.
A háziorvosok szerepének a felerősítése mellett az egészségpolitikusok szorgalmazzák az ápolók és gyógyszerészek, valamint a többi egészségügyben dolgozó személy szerepének felértékelését.

Az Economist szerint a mai egészségpolitikai döntések miatt 2030 – ra a következők történhetnek meg. (Ezek keveredhetnek is egymással, különböző egyéb döntések következtében)

1.) Elképzelhető, hogy az emberek többsége eléri egészségben a 100 – 110 éves kort a technológiák fejlődése miatt. Itt az egyén monitorozásával online diagnosztizálásával és kezelésével érhető ez el.
2.) Létrejön a Közös Európai Egészségügyi Rendszer.
3.) Hangsúly a megelőzésre helyeződik át.
4.) Az egészségügyi ellátásra rászorulók megsegítése és az egyenlőtlenségek megszüntetése fog előtérbe kerülni.
5.) A magánszektor venné át az egészségügy finanszírozását.

Legyen Ön is naprakész! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha Önt is érdeklik legújabb képzéseink, csoport indulásaink, valamint aktuális kedvezményeink, iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön időben ajánlatainkról!
ÚJ jelentkezőink részére

AJÁNDÉK

Vegyen részt 2024-ben induló bármely szakmai képzésünkön és ajándékba adunk egy 30.000 Ft értékű Angol online nyelvi csomagot!

*Ajánlatunk 2024. január 1-től visszavonásig érvényes!